Hof van Vijfeijken

Cliënt Chiel en Albert Peijnenburg:

 

Sinds ik in aanraking kwam met de horeca bij Brasserie De Belvertshoeve in Oisterwijk, heb ik het ‘virus’ te pakken. Ik besloot een opleiding Horeca-assistent te gaan volgen en daarna heb ik de opleiding Gastheer afgerond aan de Rooi Pannen in Tilburg. Ik liep stage bij Brasserie Vulders in Oisterwijk en bij Servicecentrum Het Laar, een woonzorgcomplex voor ouderen in Tilburg. Na het behalen van mijn diploma solliciteerde ik op verschillende functies. Zonder resultaat. Ik was heel eerlijk in mijn brieven over mijn beperkingen en niet iedereen durfde die uitdaging aan. Albert had ik al eerder leren kennen en samen met mijn ouders heb ik opnieuw contact met hem gezocht. We hebben toen goede gesprekken gevoerd over wat ik wel en niet wilde, waar ik goed in was en wat me minder lag. Ik ging een jobcoachtraject in en zo kwam ik in september 2012 terecht bij Sjoerd van Conferentieboerderij Hof van Vijfeijken in Boxtel. Hij was op zoek naar iemand met een arbeidshandicap en Albert vond het wel iets voor mij.   

 

Tijdens een stageperiode van 4 maanden was het aftasten van beide kanten. En het klikte, want ik werk er nu nog steeds. In het begin werd ik intensief begeleid door Peijnenburg Re-integratie. Ze kwamen regelmatig langs om me te helpen en samen de gang van zaken door te spreken. Nu is dat veel minder vaak. Ik neem zelf contact op met Albert als ik ergens tegenaan loop of iets met hem wil bespreken waarover ik niet met Sjoerd kan of wil praten.

Maar dat komt niet veel voor. Bij Hof van Vijfeijken mag ik mezelf zijn, met al mijn nukken en grillen. Ik voel me hier thuis. Als gastheer is dat precies wat ik onze gasten ook wil geven: het gevoel hier thuis te zijn, zonder de bijbehorende verplichtingen. Thuis plus. We faciliteren vergaderingen en conferenties, met of zonder overnachtingen. Ik vervul daarbij allerlei taken zoals ontbijt afruimen, sanitair poetsen, bedden rechttrekken, linnengoed aanvullen en de lunch voorbereiden. Dan sta ik samen met Sjoerd in de keuken. Ook doe ik allerlei klusjes in de huishoudelijke dienst. Maar in de eerste plaats ben ik gastheer.

Ik voer mijn taken één voor één uit. Overzicht houden is daarbij belangrijk voor mij. En zelf plannen. De uitdaging is om alles uit te kunnen voeren, zonder aansturing. En daar werk ik aan, samen met Sjoerd. Het is net als leren lopen. De een doet dat sneller dan de ander. En je valt veel in het begin. Maar uiteindelijk loop je op en neer, geen probleem. Zonder Peijnenburg Re-integratie was ik hier nooit terecht gekomen. Dan was ik waarschijnlijk in Tilburg gebleven en had ik niet zo’n mooie kans gekregen als deze. Ik ben hier echt op mijn plek, leer veel en wil hier voorlopig graag blijven. En daarna? Dat zie ik dan wel weer. Dankzij de ervaring die ik bij Hof van Vijfeijken opdoe, kan ik ook nadenken over een carrière en – mocht dat ooit gebeuren – ergens anders aan de slag.

 

Meer weten over Hof van Vijfeiken: kijk op www.hofvanvijfeijken.nl

 

Locatie Boxtel
Kastanjelaan 6a
5283 WE Boxtel
0411 - 689505

 

Locatie Tilburg
Jules de Beerstraat 60
5048 AH Tilburg
0411 - 689505

blik op werk