Jumbo

Cliënt Koen:

Ik werk al tien jaar bij deze Jumbo en heb het hier enorm naar mijn zin. Dit is mijn vak, ik ben supermarktmedewerker in hart en nieren. Ze noemen me het gezicht van de winkel. Ik zeg altijd iedereen gedag en na mijn eerste week hier riepen al mijn collega’s goedemorgen naar me. Veel klanten doen dat ook, gedag zeggen, omdat ze me kennen. Daar houd ik van, sfeer maken, zorgen voor een goede uitstraling.

Omdat ik erg gevoelig ben voor prikkels was het in het begin zwaar, maar ik wilde hier erg graag werken en dus zette ik door. Ik doe van alles. Ik zorg ervoor dat de winkel er perfect uitziet, doe de emballage, vul de diepvries aan en ik sta ook bij de vleeswaren en kaas. Met een productenlijst controleer ik dan alles op datum.

Ik moet me concentreren op mijn werk. Als het niet lekker loopt, zet ik dat op mijn lijst. Die bespreek ik met Stefan, mijn bedrijfsleider. En mijn jobcoach komt eens in de twee weken langs. Hij is al vier jaar mijn jobcoach. Dat was hij al voordat hij bij Peijnenburg Re-integratie ging werken. Toen hij daar naartoe ging, heeft hij mij gevraagd of ik met hem mee wilde ‘verhuizen’ zodat hij mijn jobcoach kon blijven. We hebben daar een goed gesprek over gehad en toen vond ik het goed. Als hij langs komt, bespreken we hoe het gaat. Als dat nodig is, komt hij tussendoor ook langs, maar dat gebeurt gelukkig niet vaak.

 

Bedrijfsleider Stefan:

Elke eerste maandag van de maand bespreek ik alles met Koen: hoe is het gegaan, loop je ergens tegenaan, dat soort zaken. Dat doe ik met al mijn kadermedewerkers; even samen zitten met een kop koffie erbij en de zaken doornemen. En foto’s bekijken van de winkel die laten zien wat wel en niet goed is gegaan. Koen komt zelf ook met dingen, die zet hij op een lijstje dat we dan samen bespreken.

Ik heb er niet voor gestudeerd om iemand te coachen, daarvoor komt de jobcoach in beeld. Met hem bespreek ik wel eens iets, omdat hij hier altijd even binnenloopt als hij langskomt voor Koen. Maar meer ook niet. Koen moet het vooral zelf doen. Hij is heel leergierig dus dat kan hij ook. En zijn jobcoach helpt hem daar waar nodig heel goed bij.

Koen is de enige ervaring die ik met Peijnenburg Re-integratie heb, en die is erg positief. Zij nemen veel werk uit handen door de papieren en formaliteiten te regelen. En ze zijn heel benaderbaar. Als er iets is, kan ik ze altijd bereiken. We gaan binnenkort verbouwen en daar maakt Koen zich zorgen over. Hij krijgt dan extra begeleiding, waarvoor zijn jobcoach extra uren opneemt. Verandering is spannend voor Koen, maar het kan ook veel positiefs brengen; door samen aan iets nieuws te beginnen ontstaat saamhorigheid. Koen is daarin geen apart geval, hij hoort er gewoon bij.

 

Meer weten over de Jumbo? Kijk dan op www.jumbo.com

 

Locatie Boxtel
Kastanjelaan 6a
5283 WE Boxtel
0411 - 689505

 

Locatie Tilburg
Jules de Beerstraat 60
5048 AH Tilburg
0411 - 689505

blik op werk