Dierenrijk

Cliënt Thom:

Tijdens mijn stage hier in 2013 mocht ik dingen doen die ik nooit voor mogelijk had gehouden, zoals het voeren van de olifanten en het kortwieken van pelikanen. Na mijn opleiding kwam ik via het UWV bij Peijnenburg Re-integratie terecht. Mijn jobcoach Paul kwam bij mij thuis en toen dacht ik ‘laat ik het gewoon proberen’. Ik vind het erg fijn. We hebben wekelijks contact en tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden werkt hij ook met mij mee. Ik kan hem altijd bereiken door even te bellen of te appen. Hij helpt me bij dingen waar ik tegenaan loop, zoals communicatie. Ik krop wat me dwars zit vaak op en dan komt alles er in één keer uit. Paul laat me inzien dat het beter gaat dan ik zelf denk. We zitten op dezelfde lijn en hebben dezelfde humor.

Ik moet me minder druk maken en meer leren genieten van mijn werk. Dat is mijn laatste leerdoel en daar werk ik met Paul aan. Er valt hier ook heel veel te genieten, het werk is leuk en ik heb fijne collega’s. Ik doe de kinderboerderij: schoonmaken, dieren voeren en controleren of ze allemaal gezond zijn. Dan ga ik naar de doorloopvolière, waar ik de kluten, koereigers en kwaks voer en controleer of ze er allemaal zijn. Ik ben erg perfectionistisch en trek het me erg aan als iets niet goed gaat. Poep opruimen bijvoorbeeld, daar komt geen einde aan natuurlijk. Dat vind ik moeilijk. Ik houd van structuur, loop graag dezelfde ronde. Maar ik wil ook graag nieuwe dingen proberen, ik ben erg leergierig. Ik zou graag op afdeling B willen staan, bij de roofdieren.

 

Bedrijfsleider Stephan:

We kennen Thom nog van zijn stage, dat ging toen erg goed. Nu werkt hij hier drie dagen per week via Peijnenburg Re-integratie. Na een proefperiode heeft hij een halfjaarcontract gekregen. Het vraagt niet veel aanpassing van onze kant om Thom hier te laten werken. Hij draait gewoon mee in de organisatie en neemt andere verzorgers veel werk uit handen met zijn eigen hoekje. Daar zijn we erg blij mee. Hij wordt door zijn collega’s geaccepteerd en zij nemen de begeleiding graag op zich. Ze hebben er zelf ook plezier in om te zien dat mensen groeien.

Thom maakt soms een onzekere indruk en zijn jobcoach Paul werkt daar intensief met hem aan. Die begeleiding gaat erg goed en dit werpt zijn vruchten af. Vanuit Peijnenburg Re-integratie is Thom de enige cliënt hier en het is erg bijzonder om te zien hoe Thom hier opbloeit. Thom wordt door al zijn collega's erg goed opgenomen, en hij lijkt zich ook echt thuis te voelen hier. We moeten soms tegen Thom zeggen dat hij niet alles helemaal perfect kan doen. Dat kan niemand. Dat weten we en dat is niet erg. Thom kan hier gewoon lekker werken.

 

Meer weten over Dierenrijk? Kijk op www.dierenrijk.nl.

Locatie Boxtel
Kastanjelaan 6a
5283 WE Boxtel
0411 - 689505

 

Locatie Tilburg
Jules de Beerstraat 60
5048 AH Tilburg
0411 - 689505

blik op werk