Peijnenburg Re-integratie

De betekenis van re-integratie

Wat is re-integratie? De betekenis van re-integratie is dat mensen weer aan het werk gaan. Over het algemeen geldt hoe langer iemand uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om weer terug te keren in de arbeidsmarkt. Maar ook wanneer je te weinig werkervaring hebt, een uitkering krijgt, opgenomen bent in het doelgroepregister of een beperking hebt, wil je graag aan de slag. Bij Peijnenburg Re-integratie zijn we er voor iedereen die door omstandigheden iets meer ondersteuning nodig heeft bij het vinden van een passende werkplek. Dát is re-integratie.

Wat is re-integratie eerste spoor en tweede spoor?

Nu je weet wat re-integratie is, gaan we nog iets dieper op de materie in. Re-integratie is mogelijk vanuit een situatie van arbeidsongeschiktheid (WAO), ziekteverzuim, werkloosheid (WW), Wajong en doelgroepregister en kan op verschillende manieren plaatsvinden. De meest bekende manieren zijn re-integratie eerste spoor en re-integratie tweede spoor:

  • Re-integratie eerste spoor
    De betekenis van re-integratie eerste spoor is dat je als werknemer weer gaat werken bij je huidige werkgever. Indien nodig in een nieuwe of een aangepaste functie.
  • Re-integratie tweede spoor
    Het komt ook voor dat je als werknemer, om diverse redenen, niet meer terecht kunt bij je huidige werkgever. Re-integratie tweede spoor houdt in dat er naar mogelijkheden om te gaan werken bij andere werkgevers wordt gezocht.

Maar naast eerste spoor en tweede spoor trajecten helpt Peijnenburg Re-integratie je ook met re-integratie derde spoor, met sociale activeringstrajecten en met loopbaanbegeleiding.

Wat doet Peijnenburg Re-integratie?

Peijnenburg Re-integratie is een daadkrachtig, duurzaam en empathisch bedrijf op het gebied van re-integratie met een groot netwerk. Mensen en bedrijven met elkaar matchen, de juiste werkplek regelen voor de juiste persoon, passend bij zijn of haar kwaliteiten. Dát is wat Peijnenburg Re-integratie doet.

Wil je meer weten over wat re-integratie precies is, ben je op zoek naar een passende werkplek, heb je interesse in een re-integratietraject of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Ervaringen

Glansrijke kwaliteiten!

Glansrijke kwaliteiten!

‘Kwaliteiten met glans’ Met passie werkt Zakaria (27 jaar) als autopoetser. Hij weet occasions weer met glans klaar te stomen voor een plek in de […]

lees meer
Wanneer de wekker gaat

Wanneer de wekker gaat

“Werken met een jaarcontract ! Dat had ik echt niet verwacht. Ik heb hard moeten werken voor waar ik nu sta. Vroeger meldde ik me […]

lees meer
Als nieuwe deuren open gaan!

Als nieuwe deuren open gaan!

Marcel, 53 jaar, is een ervaren metselaar/timmerman uit Tilburg. Zijn hele werkende leven heeft hij doorgebracht in de bouw. Na een bedrijfsongeval kon hij zijn […]

lees meer
Met Bart naar succes bij CWS

Met Bart naar succes bij CWS

Bart aan het woord: Ik begeleid op dit moment vier cliënten binnen CWS, leverancier van schoonloopmatten en professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes. […]

lees meer