Peijnenburg Re-integratie

De betekenis van re-integratie

Wat is re-integratie? De betekenis van re-integratie is dat mensen weer aan het werk gaan. Over het algemeen geldt; hoe langer iemand uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Maar ook wanneer je te weinig werkervaring hebt, een uitkering krijgt, opgenomen bent in het doelgroepregister of een beperking hebt, wil je graag aan de slag. Bij Peijnenburg Re-integratie zijn we er voor iedereen die door omstandigheden iets meer ondersteuning nodig heeft bij het vinden van een passende werkplek. Dát is re-integratie.

Wat is re-integratie eerste spoor en tweede spoor?

Re-integratie 1e spoor

Re-integratie 1e spoor is de eerste stap in het re-integratieproces. 1e spoor re-integratie start al op het moment van ziekmelding. Vanaf dat moment zijn zowel de werknemer als de werkgever verplicht om actief en doelgericht te werken naar terugkeer van de werknemer. Bij re-integratie 1e spoor wordt onderzocht of er voor de werknemer een passende functie bij de huidige werkgever mogelijk is. Dit kan de huidige functie of een andere beschikbare functie zijn.

Re-integratie 2e spoor

Blijkt uit onderzoek dat 1e spoor re-integratie niet mogelijk is, dan wordt er gestart met re-integratie 2e spoor. Samen met de re-integratiecoach van Peijnenburg Re-integratie ga je op zoek naar een passende werkplek bij een andere werkgever. Een werkplek die aansluit bij jouw interesses, kwaliteiten, competenties en kracht. Wij ondersteunen bij een 2e spoor traject zowel de werknemer als de werkgever.

Maar naast eerste spoor en tweede spoor trajecten helpt Peijnenburg Re-integratie je ook met re-integratie derde spoor, met sociale activeringstrajecten en met loopbaanbegeleiding.

Wat doet Peijnenburg Re-integratie?

Peijnenburg Re-integratie is een professioneel en duurzaam bedrijf op het gebied van re-integratie met een groot netwerk. Mensen en bedrijven met elkaar matchen, de juiste werkplek regelen voor de juiste persoon, passend bij zijn of haar kwaliteiten. Dát is wat Peijnenburg Re-integratie doet.

Wil je meer weten over wat re-integratie precies is, ben je op zoek naar een passende werkplek, heb je interesse in een re-integratietraject of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Ervaringen

Na jaren van tijdelijk werk, nu eindelijk een vast contract!

Na jaren van tijdelijk werk, nu eindelijk een vast contract!

Teun, een inwoner van Gemonde en Wajong-gerechtigde, had een geschiedenis van veel banen van korte duur. Dit was vaak vanwege overvraging en communicatieproblemen. Bij Peijnenburg […]

lees meer
Hervonden passie in een nieuwe carrière

Hervonden passie in een nieuwe carrière

Op 62-jarige leeftijd kwam Salih in een Werkfit maken traject bij Peijnenburg Re-integratie, nadat hij ziek was uitgevallen na jarenlang werkzaam te zijn geweest in […]

lees meer
“Je hoeft niet alles alleen te doen”

“Je hoeft niet alles alleen te doen”

Op 24-jarige leeftijd kwam Mike in november 2022 bij ons in een Werkfit maken traject. Meteen was er een goede klik met zijn coach en […]

lees meer
Als je spreekt over een succesvol traject…

Als je spreekt over een succesvol traject…

Michael heeft bij ons, in opdracht van het UWV, een Werkfit traject gevolgd. Het doel hiervan was om samen met hem, voor de eerste keer […]

lees meer