Het antwoord op de vraag ‘Wat doet een jobcoach?’ is erg complex. De belangrijkste taak van een jobcoach is om mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Of je nou al langdurig werkloos bent, ziek bent geweest, het werk bij je huidige werkgever niet meer passend is, te weinig werkervaring hebt, opgenomen bent in het doelgroepregister of een beperking hebt: je wilt graag aan de slag en daar helpen de jobcoaches van Peijnenburg Re-integratie je graag bij.

Dit kun je van een jobcoach verwachten:

  • We stellen samen een plan op
  • We doen (indien nodig) een beroepskeuzetest en geven je sollicitatietraining
  • We brengen jouw kwaliteiten, leerdoelen en aandachtspunten in beeld
  • We zetten ons netwerk voor je in, maar vragen jou ook om je eigen netwerk te onderzoeken. Dit om samen de best passende functies voor je te vinden
  • We helpen je met je sollicitatie door het geven van sollicitatietraining, maken samen je CV en gaan, indien gewenst, samen op sollicitatiegesprek
  • We bemiddelen en leggen de genomen acties vast in rapportages
  • Indien nodig coachen we je op de werkvloer

Samen gaan we op zoek naar een passende werkplek waar je met zin en enthousiasme aan de slag kunt.

De jobcoach van nu

In het begin was jobcoaching van Peijnenburg Re-integratie bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen naar en in een reguliere functie. Tegenwoordig zien we dat de doelgroep die door onze jobcoaches begeleid worden, steeds breder wordt. In 2014 is de definitie van jobcoach door het European Eunion of Supported Employment (EUSE) dan ook aangepast, zodat de definitie meer recht doet aan wat een jobcoach allemaal doet.

“Een jobcoach biedt op professionele basis ondersteuning aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gericht op het vinden en behouden van een baan op de reguliere arbeidsmarkt. De activiteiten die de jobcoach hiertoe inzet kenmerken zich door: vanuit een onderzoekende houding de klant te ondersteunen bij het vinden van antwoorden op vragen, het leren benutten van mogelijkheden, het optimaliseren van de zelfredzaamheid in het verrichten van arbeid, het aanleren van (werk)handelingen en in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Indien nodig stemt de jobcoach af met het ondersteunende sociale netwerk. De jobcoach werkt in zijn ondersteuning toe naar een moment waarop de resterende begeleidingsbehoefte van de klant overgenomen kan worden door de werkgever.”

Wil je weten wat een jobcoach van Peijnenburg Re-integratie nog meer doet? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden voor het inzetten van een traject passend bij jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Stel een vraag
via WhatsApp