Peijnenburg Re-integratie

Wat is de betekenis van een Wajong-uitkering?

Wajong staat voor de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten. De betekenis van Wajong: een inkomensvoorziening voor jongeren die op relatief jonge leeftijd arbeidsongeschikt zijn geworden.

Drie soorten wet Wajong

Er zijn drie soorten wet Wajong:

  1. Oude Wajong
    Je valt onder de oude Wajong als je voor 2010, voor de eerste keer, Wajong hebt aangevraagd. De Wajong-uitkering zorgt voor (een aanvulling op) je inkomsten. Daarnaast kan het UWV je eventueel helpen bij het vinden/behouden van werk.
  2. Wajong 2010
    Je valt onder Wajong 2010 als je tussen 1 januari 2010 en 1 januari 2015, voor de eerste keer, Wajong hebt aangevraagd. Tijdens Wajong 2010 kun je hulp vanuit het UWV krijgen om werk te vinden én te behouden. Verdien je (nog) niet genoeg of kun je helemaal niet werken? Dan krijg je een Wajong-uitkering.
  3. Wajong 2015
    Sinds 1 januari 2015 kun je alleen nog een Wajong-uitkering krijgen als je nu en in de toekomst niet kunt werken. Is dit het geval? Dan kun je een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen. Het UWV bepaalt dan op welke vorm van ondersteuning je recht hebt.

Om recht te hebben op een Wajong-uitkering moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dit zijn, vind je op de website van het UWV.

Werken met een Wajong-uitkering?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te werken met een Wajong-uitkering? Neem dan vrijblijvend contact op met Peijnenburg Re-integratie: wij lichten je graag voor over de eventuele mogelijkheden en onze rol daarin.

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Ervaringen

Met Bart naar succes bij CWS

Met Bart naar succes bij CWS

Bart aan het woord: Ik begeleid op dit moment vier cliënten binnen CWS, leverancier van schoonloopmatten en professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes. […]

lees meer
Koen, veel succes!

Koen, veel succes!

Koen werkt al geruime tijd met veel plezier bij Jumbo Van Bergen. Hij heeft daar al enkele jaren een vast contract. Het is voor hem […]

lees meer
Tim aan de slag bij Best ZOO

Tim aan de slag bij Best ZOO

Malou aan het woord: “Voorbereiden op een reguliere werkplek. Dat was de opdracht die we van het UWV mee hebben gekregen. Samen met Tim hebben […]

lees meer
De veelzijdigheid van Mark

De veelzijdigheid van Mark

Mark werkt nu bijna een jaar bij Autobedrijf Hurkmans. Hij doet er allerlei werk: auto’s wassen, spullen halen en brengen tussen verschillende vestigingen, de werkplaats […]

lees meer