Peijnenburg Re-integratie

Wat is de betekenis van een Wajong-uitkering?

Wajong staat voor de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten. De betekenis van Wajong: een inkomensvoorziening voor jongeren die op relatief jonge leeftijd arbeidsongeschikt zijn geworden.

Drie soorten wet Wajong

Er zijn drie soorten wet Wajong:

  1. Oude Wajong
    Je valt onder de oude Wajong als je voor 2010, voor de eerste keer, Wajong hebt aangevraagd. De Wajong-uitkering zorgt voor (een aanvulling op) je inkomsten. Daarnaast kan het UWV je eventueel helpen bij het vinden/behouden van werk.
  2. Wajong 2010
    Je valt onder Wajong 2010 als je tussen 1 januari 2010 en 1 januari 2015, voor de eerste keer, Wajong hebt aangevraagd. Tijdens Wajong 2010 kun je hulp vanuit het UWV krijgen om werk te vinden én te behouden. Verdien je (nog) niet genoeg of kun je helemaal niet werken? Dan krijg je een Wajong-uitkering.
  3. Wajong 2015
    Sinds 1 januari 2015 kun je alleen nog een Wajong-uitkering krijgen als je nu en in de toekomst niet kunt werken. Is dit het geval? Dan kun je een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen. Het UWV bepaalt dan op welke vorm van ondersteuning je recht hebt.

Om recht te hebben op een Wajong-uitkering moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dit zijn, vind je op de website van het UWV.

Werken met een Wajong-uitkering?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te werken met een Wajong-uitkering? Neem dan vrijblijvend contact op met Peijnenburg Re-integratie: wij lichten je graag voor over de eventuele mogelijkheden en onze rol daarin.

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Ervaringen

Glansrijke kwaliteiten!

Glansrijke kwaliteiten!

‘Kwaliteiten met glans’ Met passie werkt Zakaria (27 jaar) als autopoetser. Hij weet occasions weer met glans klaar te stomen voor een plek in de […]

lees meer
Wanneer de wekker gaat

Wanneer de wekker gaat

“Werken met een jaarcontract ! Dat had ik echt niet verwacht. Ik heb hard moeten werken voor waar ik nu sta. Vroeger meldde ik me […]

lees meer
Als nieuwe deuren open gaan!

Als nieuwe deuren open gaan!

Marcel, 53 jaar, is een ervaren metselaar/timmerman uit Tilburg. Zijn hele werkende leven heeft hij doorgebracht in de bouw. Na een bedrijfsongeval kon hij zijn […]

lees meer
Met Bart naar succes bij CWS

Met Bart naar succes bij CWS

Bart aan het woord: Ik begeleid op dit moment vier cliënten binnen CWS, leverancier van schoonloopmatten en professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes. […]

lees meer