Peijnenburg Re-integratie

Re-integratie 1e en 2e spoor

Is één van je werknemers langdurig ziek? Dan is het belangrijk dat jullie er samen voor zorgen dat er zowel door jou als werkgever als door de werknemer re-integratie inspanningen worden verricht. Dit om ervoor te zorgen dat de werknemer binnen zijn of haar vermogen weer aan het werk gaat. Bij de huidige werkgever of bij een nieuwe werkgever. De Wet Verbetering Poortwachter is hierbij de leidraad. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter moet er eerst worden onderzocht of de werknemer bij de huidige werkgever, in de huidige functie kan terugkeren. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt er onderzocht of een andere functie binnen de organisatie mogelijk is. Dit wordt re-integratie 1e spoor genoemd.

Is er binnen het huidige bedrijf geen passende functie beschikbaar? Dan is de vervolgstap om op zoek te gaan naar een passende functie bij een andere werkgever door middel van een re-integratietraject. Dit wordt re-integratie tweede spoor (2e spoor) genoemd.

Tweede spoor re-integratie door Peijnenburg

Peijnenburg Re-integratie wordt regelmatig ingeschakeld bij tweede spoor trajecten. Een 2e spoor traject kan door jou worden ingezet wanneer er door een arbeidsdeskundige is bepaald dat de werknemer niet meer binnen jouw bedrijf aan het werk kan. Het doel van re-integratie tweede spoor is het vinden van een passende baan bij een andere werkgever. Met passend bedoelen we een functie die rekening houdt met én aansluit op de kwaliteiten en beperking(en) van jouw werknemer.

Bij Peijnenburg Re-integratie krijgt de werknemer een eigen re-integratiecoach/jobcoach toegewezen. Deze coach is er voor de werknemer en jou als werkgever. De werknemer gaat samen met een coach op zoek naar een passende functie, aansluitend bij zijn competenties, kwaliteiten en interesses. Van een werkervaringsplaats of een competentietest tot een beroepskeuzetest. Snelle en goede re-integratie staat hierbij centraal. Peijnenburg Re-integratie ondersteunt bij een 2e spoor traject zowel werknemer als werkgever.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk, want iedereen is uniek. Een 1e, 2e of 3e spoor traject start bij ons altijd met een persoonlijk gesprek en een op maat gemaakt plan. Wil je meer weten over onze re-integratietrajecten of wil je graag een kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Meer jobcoaches

Albert Peijnenburg

Albert Peijnenburg

Directeur