Peijnenburg Re-integratie

Modulaire dienstverlening

De modulaire dienstverlening van het UWV is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA, WAO, Wajong- of Ziektewetuitkering. Onder de modulaire dienstverlening vallen:

Participatie interventie

Ervaar je belast te worden door mentale en of fysieke aandachtpunten? Vind je het lastig om daarmee om te gaan of ervaar je dat het jou belemmert bij het ondernemen van sociale en of georganiseerde activiteiten?
Samen met jouw re-integratiecoach breng je jouw persoonlijke situatie in kaart. Je onderzoekt welke hulp jij nodig hebt om een positieve verandering in jouw situatie aan te brengen. Belangrijkste doel is dat jij inzicht in jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt verkrijgt. Maar ook dat je inzicht krijgt in welke drempels jij ervaart om activiteiten buitenshuis te ondernemen.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Zou jij graag meer sociale contacten willen opbouwen? Wil je steviger in je schoenen staan en weer structureel deelnemen aan de maatschappij? Wil je de stap zetten om nieuwe activiteiten buitenshuis op te pakken?

In het Bevorderen Maatschappelijke Deelname traject ga jij samen met een re-integratiecoach aan de slag om hier stappen in te zetten.

In dit traject ga je samen met de re-integratiecoach werken aan het verhogen van jouw fysieke en psychische weerbaarheid. Om vervolgens te kijken naar jouw interesses en de manier waarop jij sociale contacten onderhoud. Uiteindelijk ga je aan de slag met een gestructureerde activiteit, bijvoorbeeld samen met anderen sporten, een cursus volgen of vrijwilligerswerk doen.

Begeleiding bij scholing

Werk jij of ga je werken maar ga je ook een nieuwe opleiding volgen? Vind je leren moeilijk en weet je niet hoe je moet beginnen?  Heb je moeite met het volgen van de lessen en maken van huiswerk?
Met een traject Begeleiding bij Scholing werk je samen met jouw re-integratiecoach aan het verbeteren van deze studievaardigheden. Jij en jouw re-integratiecoach bepalen waar jij begeleiding bij nodig hebt of kunt gebruiken. Vervolgens werk je samen aan het krijgen of verbeteren van zogenaamde studievaardigheden. Zoals het leren plannen van huiswerk of leren hoe je op een voor jou handige manier aantekeningen in theorie of praktijklessen kunt maken. Of je bereidt samen een gesprek met jouw docent of mentor voor.

Praktijkassessment

Heb jij al ervaring in werken in een onbetaalde baan, zoals stage of een proefplaatsing? Ben je aan het werk geweest maar is het werk voor jou gestopt? Twijfel je of werk bij jou past of dat jij bij de werkplek past? Merk je dat je moeite hebt om het tempo op het werk bij te houden? Wil je weten wat in het werk goed gaat? Zou je willen weten hoe vergelijkbare werkzaamheden bij een andere werkgever worden uitgevoerd? Dan is het Praktijkassessment een passend traject voor jou.

Het uitgangspunt is dat je kunt werken. Maar eerst moet je onderzoeken of je kunt gaan werken in een betaalde baan en wanneer dat eventueel mogelijk is. En je gaat onderzoeken in wat voor soort werkomgeving jij het beste kunt werken en wat er geregeld moet worden om aan het werk te gaan.

Onze opdrachtgevers / werkgevers