Peijnenburg Re-integratie

Outplacement

Een outplacementtraject wordt door een werkgever ingezet voor een werknemer die, om wat voor reden dan ook, niet meer werkzaam kan zijn bij zijn huidige werkgever. Denk bij redenen voor outplacement bijvoorbeeld aan een reorganisatie, het veranderen van de functie of omdat werknemer en werkgever niet meer met elkaar verder willen en/of kunnen. Outplacement heeft voor zowel de werkgever als voor de werknemer voordelen. Binnen een outplacement traject word je begeleid bij het vinden van een passende, nieuwe baan. Het vinden van deze baan gaat vaak sneller, doordat we ervoor zorgen dat je jezelf op een voor jou passende manier presenteert richting de arbeidsmarkt.

De drie fases van een outplacementtraject

Een outplacementtraject van Peijnenburg Re-integratie bestaat uit drie fases:

  1. Verwerking en acceptatie van beëindiging van de arbeidsovereenkomst
  2. Het in kaart brengen van competenties en deze presenteren aan de arbeidsmarkt
  3. Ondersteuning bij het solliciteren en de inrichting van je werkplek

De duur van outplacementbegeleiding is per werknemer verschillend, omdat dit afhankelijk is van diverse factoren. Waar de ene persoon veel meer moeite heeft met de verwerking en de acceptatie van het ontslag, vindt iemand anders het juist lastig om in kaart te brengen wat hij leuk vindt, wat zijn kwaliteiten zijn. Samen met de re-integratiecoach van Peijnenburg Re-integratie doorloop je de drie fases van een outplacementtraject en ga je op zoek naar een passende, nieuwe werkplek. Een duurzame werkplek waar je weer met veel plezier aan het werk gaat.

Aan het werk

Hebben we de juiste werkplek gevonden? Dan nemen we in overweging we of het nodig is om je ook op de werkvloer te blijven ondersteunen. Bij persoonlijke ondersteuning kunnen wij het volgende bieden: het bespreken van mogelijke aandachtspunten, contact met de werkgever en het coachen van jou en/of je collega’s.

Wil je meer weten over het traject outplacement en de bijbehorende kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Peijnenburg Re-integratie staat graag voor je klaar.

Onze opdrachtgevers / werkgevers