Peijnenburg Re-integratie

Sociaal activeringstraject – Werkfit Maken-traject

Ben jij nog niet klaar om weer aan de slag te gaan, maar wil je wel de eerste stappen zetten om weer aan het werk te gaan? Dan kan een sociaal activeringstraject/Werkfit Maken-traject van Peijnenburg Re-integratie je helpen. In dit traject wordt samen met je persoonlijke coach onderzocht wat nodig is om weer aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en hoe dit bereikt kan worden. De bedoeling van een sociaal activeringstraject is om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de volgende stap: betaald werk of het volgen van een opleiding.

Het doel van een sociaal activeringstraject

Aan het inzetten van een sociaal activeringstraject kunnen verschillende doelen ten grondslag liggen:

  • Het onderzoeken waar je kwaliteiten en krachten liggen
  • Het in kaart brengen van de arbeidsmogelijkheden die er zijn
  • Het gebruik maken en ontwikkelen van je eigen capaciteiten
  • Het bevorderen van de zeggenschap en controle op het eigen leven
  • Het vergroten van de individuele vaardigheden en het zelfvertrouwen
  • Het zodanig verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt, zodat je weer kunt deelnemen aan activiteiten gericht op re-integratie.

Samen met een re-integratiecoach

Een sociaal activeringstraject bij Peijnenburg Re-integratie start je samen met een re-integratiecoach / jobcoach. Samen met je coach ga je kijken naar je competenties en interesses en doen we onderzoek naar mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Jouw coach is jouw aanspreekpunt, je steun en toeverlaat. Ook werken we aan je werknemersvaardigheden. Vaak wordt hiervoor een werkervaringsplek ingezet, een soort van stageplek bij een reguliere werkgever. Na het Werkfit Maken-traject wordt er vaak een Naar Werktraject (oftewel een re-integratietraject) ingezet.

Bij Peijnenburg Re-integratie betekent samen een sociaal activeringstraject ingaan, er ook echt samen voor gaan. Daar zet niet alleen je coach, maar ook jij je voor de volle 100% voor in. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze opdrachtgevers / werkgevers