Peijnenburg Re-integratie

In 5 jaar tijd een hele ontwikkeling doorgemaakt

Jennifer, (27), is de helft van een tweeling. Beide meisjes zijn tien weken te vroeg geboren en kregen bij de geboorte een hersenbloeding. Jennifer daarover: “Daar heb ik een hersenbeschadiging aan overgehouden, waardoor ik niet kan lopen en in een rolstoel zit. Ook heb ik spasmen in mijn armen en handen. Mijn zus heeft er niets aan overgehouden. We hebben een heel goede band met elkaar”. Jennifer is heel graag onder mensen.

Jennifer heeft in een tijdsbestek van vijf jaar een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ze is, onder begeleiding van haar job coach Marie-José, in 2011 als administratieve kracht begonnen bij de Rabobank. Aansluitend heeft ze twee jaar bij de gemeente Helmond gewerkt. Daar ondersteunde ze de uitvoering van de WMO. Nu werkt Jennifer met veel plezier als administratieve kracht bij Driessen HRM in Helmond. Zo is ze gegroeid van iemand zonder werkervaring tot een zeer gedegen professionele kracht. Driessen HRM investeert enorm veel in het eigen personeel. Daarbij gaat het vooral om het scheppen van de juiste randvoorwaarden. Daarbij kun je denken aan ontwikkeling, teambuilding en het creëren van verschillende projectgroepen. Ook in een modern kantoor met daarin een prachtige kantine, van alle gemakken voorzien, is het een kunst de juiste sfeer te scheppen.

Jennifer vertelt over haar ervaringen met haar job coach Marie-José Timmermans. “Bij mijn job coach kan ik altijd terecht. “Als ik iets moet regelen, vind ik het fijn om bevestiging te krijgen, dat ik het goed doe. Als ik het niet goed doe, is het goed om te weten hoe het dan wel moet. Ook weet ik dat ik haar altijd kan bellen, als ik er niet zelf uitkom. Ze kan eventueel dingen voor mij uit handen nemen”.

“Ik maak de laatste jaren niet altijd de leukste dingen mee in mijn privéleven. Ook dan kan ik altijd bij haar mijn hart luchten. Als ik haar niet had gehad, was ik niet, waar ik nu ben. Juist daar ben ik haar erg dankbaar voor”.

“Jennifer maakt flinke stappen. Je ziet grote verschillen bij haar als je het begin vergelijkt met nu”, zo vertelt haar job coach Marie-José. “Ze is enorm gegroeid. Dat is een compliment aan haarzelf én aan Driessen HRM”..

Op haar eerste werkdag kreeg Jennifer een bos bloemen als welkom. De directeur gaf haar een hand. Hij vertelde haar dat hij had gedroomd dat er in zijn bedrijf een meisje kwam werken, die in een rolstoel zat. Hij wist niet van haar handicap. Ze wordt goed opgevangen en ze wordt vooral als een volwaardige collega gezien. Vanaf juli krijgt Jennifer haar welverdiende vaste aanstelling bij Driessen HRM. Ze is er heel gelukkig mee. Ze bouwt aan sociale contacten et gezellige collega’s én ze ervaart een uiterst zinvolle besteding van de dag. Ze vult aan: “Ik ervaar een enorme eigenwaarde en ik zie dat ik een zinvolle bijdrage lever aan de maatschappij”.

Namens Peijnenburg Re-integratie wensen wij Jennifer veel succes!

terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Recente blogs

23-11-2023

Vragen Die Werkgevers Stellen Tijdens een Sollicitatiegesprek

Elk gesprek is anders. Jouw ervaringen en wie jij bent, spelen een grote rol in hoe je deze vragen beantwoordt. Dus zie deze voorbeelden als […]

Lees verder...
08-11-2023

Van Ziektewet naar WIA: LGU, LAU en VVU in het Kort Uitgelegd

Zit je in de ziektewet en vraag je je af wat de volgende stappen zijn? Heb je binnenkort een WIA keuring en weet je niet […]

Lees verder...
01-11-2023

Hoe je een gat in je CV uitlegt tijdens een sollicitatie

Het kan iedereen overkomen: een periode waarin je niet hebt gewerkt en daardoor een gat in je CV hebt. Het goede nieuws is dat dit […]

Lees verder...
11-10-2023

De Banenafspraak: Een Overzicht van Kansen en Voordelen voor Werkgevers en Werknemers

Inleiding De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, en een belangrijke evolutie daarbinnen is de banenafspraak. Deze regeling biedt kansen voor zowel werkgevers als mensen met […]

Lees verder...