Peijnenburg Re-integratie

Malissa is klaar voor de volgende stap

“Malissa is een jaar geleden bij ons aangemeld voor een traject “Sociale activering”. Malissa wilde erg graag werken, maar ze vond het erg spannend om de stap te zetten. Tijdens het traject zijn we gaan kijken naar interesses, capaciteiten en mogelijkheden. Malissa is zeer behulpzaam. Ze is een harde werker en zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ze had veel in huis, maar ze had behoefte aan wat extra ondersteuning bij het vinden en het behouden van een werkplek”.

Om werkervaring op te bouwen is Malissa gestart bij een verzorgingshuis in Oss. “Ze werkte daar allereerst aan het werkritme. Daarnaast was het voor haar belangrijk om sociale contacten op te bouwen en om te werken aan haar zelfvertrouwen”.

Wat heeft Malissa hier geleerd ? “Het besef is gegroeid dat ze meer kan dan ze zelf wist. Malissa durft nu mensen aan te spreken, ze durft grenzen aan te geven en ze is erachter gekomen, wat haar belastbaarheid is”.

“Nu, een jaar later is Malissa in veel aspecten enorm gegroeid. Ze is in haar communicatieve – en sociale vaardigheden zoveel verbeterd, dat ze klaar is voor de volgende stap: het doen van betaald werk”.

Wat verwacht ze hiervan ? “Gewoon een fijne werkgever, die rekening wil houden met een rustige opbouw. Zo krijgt ze de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving”.

Wat voor soort werk staat haar te doen ? “Malissa staat open voor allerlei werk. In verband met rugklachten zou het afwisselen van staand en zittend werk prettig zijn. Het liefst zou ze soortgelijk werk als nu willen doen. Het werken als huishoudelijk ondersteunend medewerkster in een verzorgingshuis. Daarnaast staat ze open voor een functie als gastvrouw of thuishulp. Ook zou ze licht administratief werk, werk in een keuken of productiewerk willen doen”.

Ben jij de werkgever die Malissa graag verder wil helpen ?

Malissa stelt zich graag even voor. “Hallo. Ik ben Malissa. Ik ben via het UWV in contact gekomen met Peijnenburg Re-Integratie. “Toen ik hier startte, wilde ik heel graag werken. De stap ernaartoe vond ik erg spannend. Samen met Kelly ben ik een traject gestart. We zijn aan de slag gegaan. Samen hebben we vrijwilligerswerk gezocht in een verzorgingshuis in Oss. Ik heb geleerd om daar zelf initiatieven te nemen. Ik ben geleidelijk een praatje gaan maken met de mensen. Nu zijn wij, Kelly en ik, samen op zoek naar een passende baan. Ik ben super gemotiveerd. Het liefst zou ik willen werken in een verzorgingshuis of ik zou schoonmaakwerkzaamheden willen doen bij mensen thuis. Ik sta ook open voor ander werk. Tijdens het werk is het belangrijk dat ik af en toe kan gaan zitten, omdat lang staan voor mijn rug soms lastig kan zijn”.

Ben jij de werkgever die mij een kans wil geven ?

Groetjes,

Malissa.

terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Recente blogs

23-11-2023

Vragen Die Werkgevers Stellen Tijdens een Sollicitatiegesprek

Elk gesprek is anders. Jouw ervaringen en wie jij bent, spelen een grote rol in hoe je deze vragen beantwoordt. Dus zie deze voorbeelden als […]

Lees verder...
08-11-2023

Van Ziektewet naar WIA: LGU, LAU en VVU in het Kort Uitgelegd

Zit je in de ziektewet en vraag je je af wat de volgende stappen zijn? Heb je binnenkort een WIA keuring en weet je niet […]

Lees verder...
01-11-2023

Hoe je een gat in je CV uitlegt tijdens een sollicitatie

Het kan iedereen overkomen: een periode waarin je niet hebt gewerkt en daardoor een gat in je CV hebt. Het goede nieuws is dat dit […]

Lees verder...
11-10-2023

De Banenafspraak: Een Overzicht van Kansen en Voordelen voor Werkgevers en Werknemers

Inleiding De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, en een belangrijke evolutie daarbinnen is de banenafspraak. Deze regeling biedt kansen voor zowel werkgevers als mensen met […]

Lees verder...