Peijnenburg Re-integratie

Malissa is klaar voor de volgende stap

“Malissa is een jaar geleden bij ons aangemeld voor een traject “Sociale activering”. Malissa wilde erg graag werken, maar ze vond het erg spannend om de stap te zetten. Tijdens het traject zijn we gaan kijken naar interesses, capaciteiten en mogelijkheden. Malissa is zeer behulpzaam. Ze is een harde werker en zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ze had veel in huis, maar ze had behoefte aan wat extra ondersteuning bij het vinden en het behouden van een werkplek”.

Om werkervaring op te bouwen is Malissa gestart bij een verzorgingshuis in Oss. “Ze werkte daar allereerst aan het werkritme. Daarnaast was het voor haar belangrijk om sociale contacten op te bouwen en om te werken aan haar zelfvertrouwen”.

Wat heeft Malissa hier geleerd ? “Het besef is gegroeid dat ze meer kan dan ze zelf wist. Malissa durft nu mensen aan te spreken, ze durft grenzen aan te geven en ze is erachter gekomen, wat haar belastbaarheid is”.

“Nu, een jaar later is Malissa in veel aspecten enorm gegroeid. Ze is in haar communicatieve – en sociale vaardigheden zoveel verbeterd, dat ze klaar is voor de volgende stap: het doen van betaald werk”.

Wat verwacht ze hiervan ? “Gewoon een fijne werkgever, die rekening wil houden met een rustige opbouw. Zo krijgt ze de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving”.

Wat voor soort werk staat haar te doen ? “Malissa staat open voor allerlei werk. In verband met rugklachten zou het afwisselen van staand en zittend werk prettig zijn. Het liefst zou ze soortgelijk werk als nu willen doen. Het werken als huishoudelijk ondersteunend medewerkster in een verzorgingshuis. Daarnaast staat ze open voor een functie als gastvrouw of thuishulp. Ook zou ze licht administratief werk, werk in een keuken of productiewerk willen doen”.

Ben jij de werkgever die Malissa graag verder wil helpen ?

Malissa stelt zich graag even voor. “Hallo. Ik ben Malissa. Ik ben via het UWV in contact gekomen met Peijnenburg Re-Integratie. “Toen ik hier startte, wilde ik heel graag werken. De stap ernaartoe vond ik erg spannend. Samen met Kelly ben ik een traject gestart. We zijn aan de slag gegaan. Samen hebben we vrijwilligerswerk gezocht in een verzorgingshuis in Oss. Ik heb geleerd om daar zelf initiatieven te nemen. Ik ben geleidelijk een praatje gaan maken met de mensen. Nu zijn wij, Kelly en ik, samen op zoek naar een passende baan. Ik ben super gemotiveerd. Het liefst zou ik willen werken in een verzorgingshuis of ik zou schoonmaakwerkzaamheden willen doen bij mensen thuis. Ik sta ook open voor ander werk. Tijdens het werk is het belangrijk dat ik af en toe kan gaan zitten, omdat lang staan voor mijn rug soms lastig kan zijn”.

Ben jij de werkgever die mij een kans wil geven ?

Groetjes,

Malissa.

terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Recente blogs

05-08-2022

Wanneer een 2e spoortraject?

Re-integratie 2e spoor is voor werkgevers een uitstekend instrument om werknemers te begeleiden en te bemiddelen naar passend werk bij een andere werkgever. Naast het […]

Lees verder...
13-06-2022

Oudere werknemers: fit naar het pensioen, wat kunt u als werkgever doen?

Bij Peijnenburg Re-integratie gaan we vaak met werkgevers en werknemers in gesprek. Een belangrijk thema is hoe om te gaan met ouder wordende werknemers. Wij […]

Lees verder...
12-04-2022

Tegemoetkoming re-integratietraject 2de spoor

Een werkgever binnen de metaal en techniek kan 50% tegemoetkoming van de kosten van een re-integratiebedrijf (tot maximaal € 2500,–) bij re-integratie tweede spoor  krijgen […]

Lees verder...
14-06-2021

Nieuw kantoor Peijnenburg Re-integratie

Neemt u uw adressenboekje er even bij. Want wij hebben nieuws! Na hele fijne jaren op de Kastanjelaan willen wij u met trots op de […]

Lees verder...