Peijnenburg Re-integratie

Wanneer de wekker gaat

“Werken met een jaarcontract ! Dat had ik echt niet verwacht. Ik heb hard moeten werken voor waar ik nu sta. Vroeger meldde ik me bij werkgevers vaak ziek en ik zat vaak niet lekker in mijn vel. Ik was erg onzeker. Dit leidde ertoe dat het me maar niet lukte om een betaalde baan te behouden”, aldus Stef.

“Door de jaren heen ben ik in gaan zien, dat het leven op deze manier niet zo door kon gaan. Ik wilde heel veel dingen in mijn leven aangaan. Uitgaan en op mezelf wonen bijvoorbeeld. Hiervoor had ik geld nodig. Ik wilde graag gaan werken en op een eerlijke manier mijn geld verdienen. Deze gedachte heeft me wakker geschud, waardoor ik mijn (werk)houding ben gaan veranderen”.

In 2017 ben ik – vanuit mijn Wajong – uitkeringstraject – gestart met een proefplaatsing bij  “Henkovac” in Den Bosch. Daar heb ik een kans gekregen mezelf te bewijzen. Ik meldde mezelf niet meer ziek en kwam steeds op tijd. Ik merkte dat ik erg gewaardeerd werd door mijn collega’s. Ik was duidelijk onderdeel van het team”.

“De taken die ik te doen kreeg waren niet zo heel  “spannend”. Ik moest onder aan de ladder beginnen. De rommel opruimen en ik kreeg er andere kleine taken bij. Door mijn inzet en motivatie groeide ik. Ik ontwikkelde mezelf prima. Binnen het bedrijf verricht ik nu allerlei werkzaamheden. Ik ben flexibel inzetbaar. Mijn streven is om een opleiding te gaan volgen om mezelf nóg beter te kunnen ontwikkelen. Nu heb ik – sinds 2018 – een mooi contract voor 38 uur per week. Dit aantal uren heb ik stap voor stap op kunnen bouwen. Ik heb geleerd niet op te geven. Ik heb geaccepteerd onderaan te moeten starten. Ik houd me steeds een concreet doel voor ogen. Zo kun je ergens naartoe werken in kleine stappen om zo uiteindelijk een mooi succes te behalen”.

De coaching

“De coaching ervaar ik als prettig. Ik kan  “sparren” en ik kan steeds mijn verhaal kwijt. De focus ligt op ondersteuning van onder meer administratieve zaken rondom het werk. Het fijne hiervan is om samen dingen uit te voeren. Daar kan ik enorm van leren. Ik leer nieuwe dingen  en het maakt me onafhankelijker en zelfstandiger. Ik zou graag mensen willen motiveren en wakker willen schudden, die in eenzelfde situatie verzeild zijn geraakt. Het voelt zo ontzettend goed om zelf aan je toekomst te kunnen en mogen werken. Dit gun ik heel veel mensen”.

Malou: “Het verhaal van Stef is een verhaal uit het boekje: in het verleden lukte het hem niet om een baan te behouden en nu – met de juiste mensen om hem heen – heeft hij dit helemaal zelf gedaan”.

Ze vervolgt: “Tijdens onze coachingsgesprekken komt zijn verhaal nog regelmatig ter sprake. Elke keer geef ik weer aan dat hij er trots op mag zijn, waar hij nu staat. Het bedrijf heeft Stef het vertrouwen gegeven wat hij nodig had, om zichzelf zo te kunnen ontwikkelen. Er zijn nog meer ontwikkeldoelen waarvoor een plan van aanpak op maat voor Stef wordt gemaakt. Daarnaast is  “Henkovac” een mooi bedrijf wat een mooi product maakt voor de internationale markt”, aldus Malou.

*Foto; een trotse Stef op zijn eerst gebouwde machines.

terug naar overzicht

Onze opdrachtgevers / werkgevers

Recente blogs

05-08-2022

Wanneer een 2e spoortraject?

Re-integratie 2e spoor is voor werkgevers een uitstekend instrument om werknemers te begeleiden en te bemiddelen naar passend werk bij een andere werkgever. Naast het […]

Lees verder...
13-06-2022

Oudere werknemers: fit naar het pensioen, wat kunt u als werkgever doen?

Bij Peijnenburg Re-integratie gaan we vaak met werkgevers en werknemers in gesprek. Een belangrijk thema is hoe om te gaan met ouder wordende werknemers. Wij […]

Lees verder...
12-04-2022

Tegemoetkoming re-integratietraject 2de spoor

Een werkgever binnen de metaal en techniek kan 50% tegemoetkoming van de kosten van een re-integratiebedrijf (tot maximaal € 2500,–) bij re-integratie tweede spoor  krijgen […]

Lees verder...
14-06-2021

Nieuw kantoor Peijnenburg Re-integratie

Neemt u uw adressenboekje er even bij. Want wij hebben nieuws! Na hele fijne jaren op de Kastanjelaan willen wij u met trots op de […]

Lees verder...